Vår nya leksak...

Måste berätta vad vi hämtat idag.

Eller igentligen är det mannen som köpt en 4-hjuling. Men efter att provat den i kväll så kommer han inte få ha den ifred. Väckte gamla go-kart minnen och jösses vad kul det var.

90088-2
Vi har köpt nya hjälmar allehop och sonen är så stålt över sin. Han har den t.o.m på sig när han cycklar och kör sin el-4hjuling.

Tittar in som hastigast

Är hemma och packa om väskorna. Har varit i Borås och umgåtts med trevliga vänner och besökt djurparken. Sonen i huset hade en pool och den var välbesökt under visiten. Neo badade så han var blå om läpparna.. =) Det lutar nog åt att vi skaffar en vi också nu när de är så billiga. En annan sak som var mycket poppis var en raket som man satte på en pinne och tryckte till på en blåsbälg och så for den högt upp i luften. Neo kom på att man kunde avfyra den med att sätta sätta sig på den.... så nu mera heter den rump-raket...

I morgon bär det av till Öland så fort kläderna torkat.

Hemma på fredag och packar om och sen bär det av in till djupaste småland och 50-års kalas, så det blir inte så mycket bloggande denna vecka.

Kram på er

Måste skryta lite

Min son var hos tandläkarn idag för att laga sitt första hål. Jag tycket inte det är så kul att gå dit, men har försökt att peppa han så gått jag kunnat och förklarat lite om vad som kommer att hända.

Men han var så duktig. Lyssnade väl på vad tandläkarn sa och gapade stort hela tiden. Inte nåt konstigt alls. Det var en mycket duktig tandläkare som förklarade bra och tog det mycket försiktigt. Hoppas att alla barn får sånt bemötande.

Sonen har glatt deklarerat för alla (kända och okända) han träffat idag att han varit jätteduktig hos tandläkarn =)

Fisk på torra land...

Och det har inte med filmen "Den lilla kycklingen" att göra.

Vi är husvakter åt svärföräldrarna som är iväg på semester. De har en ganska så stor damm med fiskar och vattenfall. Det finns ett filter i pumpen som vi skulle rengöra varje dag så att inte vattnet ska bli så grumligt. Det gjorde vi igår.

Idag ringer deras granne och säger att dammen är nästan tom på vatten. Shit, kul med en läcka och svärföräldrarna skulle vi inte få tag på eftersom de är långt ute i skogen nån stans.

När vi kommer dit så är det bara lite vatten kvar på det djupaste. Men efter lite funderande så kommer vi på att kolla pumpen. Och visst, vi hade lyckats med att täppa för hålet med filtret och den hade pumpat ut allt vatten istället. Så detta tog några timmar idag eftersom vi inte kunde tappa i allt vatten på en gång pga temperaturen på nya vattnet var så kallt. Men fiskarna levde ikväll i alle fall... Kan säga som så mycket att vi har inte försökt att få tag på svärisarna.... Får väl tala om att vi bytt vatten på fiskarna när de kommer hem....

BWO

Tjoho!

Vilken konsert! Var lite rädd för att de bara skulle spela nån låt eftersom det var en nattklubbspelning, men jösses. Spelade både nya o gamla låtar och Martin ägde publiken. Jag stog näst längst fram och eftersom det var en liten scen var de bara en meter ifrån. Min hals var inte så förtjust i min "skönsång", men vad gjortde det?

Träffade även en gammal kompis som jag svängde mina lurviga med, vilket var jättekul! Har bara träffat henne en gång sen hon gjorde min bröllopsfrisyr för två år sedan. Något komiskt var att på ena discot spelade de samma låtar som när jag var ute för en si så där 10 år sedan.....

Det enda som inte är så kul är att gubben glömde öronproppar och har fått tinitus. Hoppas fortfarande på att det ska släppa, för det har ju bara gått 3 dagar.

Dubbelord

Nina som är lite sen i sin språkutveckling har lite roliga dubbel ord.
Jordgubbar - gubbegubbar
Tuggummi - gummigummi

Reklam

Sonen som alltid, mån-fre, sitter klistrad framför tv´n mellan 19-20 och kolla på Dicovery, OCC där de bygger mc, sa till mej när jag gick för bi när det var reklam, "mamma, ska inte du köpa såna där som fuktar ögonen?" Det var reklam för linser... Snacka om att reklam påverkar...

Jag lever

Ursäkta att jag inte skrivit de sista dagarna men jag har varit sjuk. Detta händer inte mej så ofta så jag blir lika förvånad varje gång och kör med förnekelse, vadå, jag sjuk????

Började med lite halsont i tisdags em, vaknade med _jätte_ ont och lite feber i onsdags och deklarerade för mannen att det fick bli han som fick städa eftersom vi skulle ha gäster på em. Vad händer? Jo, mannen blir inringd från sin semester pga att en server havererat och han pyser iväg. Så jag fick laga mat, hålla i gång barnen, förbereda och städa mm. Kl ett ringer jag svärmor och ber henne komma en halvtimme så jag skulle få vila, annars skulle jag få ringa återbud och det ville jag inte (jag är ju inte sjuk...) snäll som hon är kommer hon till räddning. Skönt! Och prisa gud för panodil zapp. Även mannen kom hem i tid till gästerna kom och kvällen blev mycket trevlig (fast jag hade ONT).

Vaknade i går med samma onda och får tid på VC. De hade mycket att göra så det tog över en timme innan jag fick göra proven. De visade halsfluss och snabb sänkan var på 147.... hm, doktorn skrattade lite när jag satt och sa att jag hade lite ont i halsen, "tror att du har mycket ont, med tanke på dina värden" sa han.

Så det blev lite penecilin och mera panodil zapp, för vi var bjudna på grillfest i går kväll och mina föräldrar kom hit, för de skulle med på samma party.

I dag har vi inte gjort många knop. Som tur var sov barnen länge och de har varit på gott humör hela dagen, trotts vi kom i säng sent hela familjen, så det har varit så skönt. Även mycket behaglig utetemeratur. Så nu mår jag helt ok. Behöver inte tvinga mej själv att svälja mm. Lite skum i magen, men den bieffekten tar jag.

I morgon blir det inget bloggande, då är vi på Öland och lyssnar på BWO. Mina föräldrar bor i Borgholm och Nina som inte gillade att mormor o morfar åkte idag blev destå gladare när hon fick reda på att vi ska dit i morgon.

Sur

Sur på mej själv!
Borde faktiskt vara en bättre mamma när jag haft en hel eftermiddag för mej själv i IKEA-land, men gissa vem som fräste som en kobra åt sonen när han efter läggning börja att be om vatten, täcke i påslakanet mm.

Ska gå och lägga mej nu så att jag förhoppningsvis kan va på bättre humör _hela_ dagen i morgon.

Glad

Jippi!
Nu har äntligen IKEA öppnat i Kalmar och gissa vem som varit där??? =)
Skulle bara ha några småsaker men, men.... Nu är det TOMT på mitt konto. Köpte en hel del ljus. Nu är ju barnen så stora att man kan ha ett ljus tänt utan att man ska sitta på helspänn hela tiden.

Köpte även ett tunt duntäcke till mej och en kudde till mannen. Så nu hoppas jag att vi kan sova bättre. Mannen klagar alltid på sin kudde men får aldrig tummen ur att köpa en själv , så jag hoppas att den ska passa och att mitt nya täcke är svalare än mitt gamla.


Ängel

Ännu en barnängel har farit till himlen i veckan.

Känns så fel att en go pojk på 10 år inte ska få vara med sin familj här på jorden. Men samtidigt så slipper han lida och slipper all medesin.

Sänder varma tankar och styrkekramar till familjen.

Värmen....

Mycket snack om denna värme, men jag tillhör den katoegorin som tycker att det är väl varmt. Gärna sol upp till en temperatur runt 25, men sen är det inte kul. Sen _ska_ det vara svalt på natten, vi har vår fläkt på hela natten, men den hjälper föga i tropisk värme. Lite får jag väl skylla mej själv, eftersom jag envisas med att ha täcke på mej, men har mycket svårt att somna utan.... Pest eller kolera...

Ett ordentligt regn väder på två dagar som sänker dyngstemperaturen våre inte helt fel. Sen får gärna solen skina igen, för barnens skull.

Sonen har precis upptäckt glädjen med att bada på riktigt mot tidigare års lek vid vattenkanten, och jag är måttligt fötjust i att vara i vattnet så då måste det vara hyfsad temp i vattnet (fast helst måln på himmlen).

Ja, vi får väl se hur det blir, inte så mycket att göra åt endå....

Dagen

Dagen har tillbringats i bilen. Sov som en gris mellan Stockholm och Tranås (ca 2,5 timmar) trots att jag sovit väldigt gott på natten. Har nog jobbat igen lite av minustiden på sömnkontot som småbarnsmor....

Lämnade av mannens bror + kompis i Jönköping och svängde sen in på A6. Som tidigare Jönköpingsbor var det gott att äta på SOYA, mmm, även några småköp gjordes.

Efter ytteliga ett stopp på vägen så var vi äntligen hemma vid 7 tiden hos svärföräldrarna och hämtade två mycket glada, nöja och trötta troll. Åh vilka goa kramar man fick!

Tjohoo

Det var en superbra konsert! Underbart kul att stå mitt i smeten och känna musiken, men det var ändå inte för trångt (stog i fållan längt fram). Även kul att se Dave på nån meters avstånd =)

DM, i love you

Lite uppdatering

Befinner mej i min första semestervecka och det är underbart, även om mannen blir lite sur på mej att jag planerar för mycket. Men jag är van vid att planera dagen väl för att förekomma så många trots/raseriutbrott som möjligt. Neo är inte att leka med om hans blodsocker inte är på rätt nivå och jag vet inte om vår barn är speciella eller om det är normalt för 3 & 5 åringar att de måste förberedas på allt och de måste veta vad som ska hända på dagen. Funkar inte att säga en sak först och sen ändra sig (om det inte är roligare).

En annan rolig sak är att mannen fått nytt jobb (skulle blivit varslad till hösten på sitt gamla). Har jobbat i två veckor, har nu 5 v semester/föräldraledighet. Han har fått bättre lön och övriga villkår och fick börja när han ville. Kul.

Jag väntar besked om jag kommit in på min kurs på högskolan som jag sökt, vet fortfarande inte om jag verkligen vill, det kommer att krävas endel av mig och plugga är ju inte min starka sida... men, men, vi får se. Beror en hel del även på om det bli rätt dag så att det går att kombinera med mitt jobb.

Nu börjar kolckan bli mycket och jag har fortfarande inte packat inför morgondagen. Tur att farmor o farfar bor nära så de kan hämta det vi glömt till barnen. De är så spända på att få sova där  =)

Längtar

Tänk att det är bara morgondagen med, sen blir det att åka till Stockholm och se Depeche Mode live ute!

Såg dem i Göteborg i våras och vet att det är en kanonkonsär och nu blir det ståplats framför senen, jippi.

LÄngtar, längtar, längtar

Lite om mej

En synthdiggande Woodstock (fåglen i snobben) fanatiker kan nog beskriva mej bra =)

Övriga laster är godis och kakor... hm... och jag undrar varför jag gått upp i vikt... fortsätter ett tag till att skylla på nattjobb och p-medel, men håller på att ändra livsstilen lite.

Har hus, bil och 2 katter. Gubbe och två barn, dotter 3 år - Nina och son 5 år - Neo, som heter något annart i första namn =)

Ne he, räkorna ropa på mej och mer kommer.

Intro

Hej på er som hittar hit!

Jag är en småbarnsmamma, som bor på en liten ort i Småland.

Tänkte att jag skulle prova på detta med blogg, dels för att det verkar kul, tvinga mej att skriva lite mer och för att långväga vänner ska veta vad jag håller på med.

Kan tala om med en gång att jag har läs och skrivsvårigheter och det kommer med all säkerhet att förekomma stavfel mm. Har äver lite svårt att formulera mej ibland så fattar ni inte vad jag menar så hojta till.