Sömngångare

Nu får vi nog snart sätta larm på sonens dörr, så vi hör när han går i sömnen. Satt och kollade lite på tv tidigare i kväll, då jag hörde nåt konstigt uppe. Gick upp för att se vad det va, då stog sonen i klädkammarn och letade efter något....

Han har de senaste veckorna varit uppe och sprungit flera gånger per natt. Hoppas han lugnar ner sig snart. Det påverkar ju en annans nattsömn med...

Nu ska jag gå och hjälpa tandfen.

Nu..

Nu är de på plats och är redan inne på andra maskinen. =)

image20


Sjuk?

När jag hämtade lill-loppan från dagis, så kom hon springande till mej och utbrast:

- Vad skönt att du kom mamma.
- Jasså?
- För jag årkar ine mer....
- Vad då?
- Ja, för jag har pussat han och han så mycket att jag är alldeles puss-sjuk!

Vad ska det bli av detta? Och sonen beklagar sig över att tjejerna i skolan är för snabba, så han inte hinner å pussa dem... Det är väl bara att erkänna att vi är gosiga familjen.

Dagens steg hamnade på 10871

Tjo ho

Rekord i steg sen jag började räkna. Håll i er.. 11284 och det är "bara" vardags steg, inga extra rundor, utan bara jaga dagbarn, till och från dagis-skola mm.

Bildbevis

Här kommer bildbevis på sonens övernattning =)

image19


ps. 7973 har det blivit idag.

Knut

20 dag knut, dansas julen ut. Så även här, även om det bara va jag och lill-loppan som dansade =) Och fast jag plockat tomtar, juldukar och julgardiner hela dagen så har det bara blivit 5205 steg, hmf.

Hoppas att jag kört sista masiken tvätt i min gamla maskin i kväll. De nya maskinerna kommer på torsdag och det ska bli så skönt att få tvätta utan att behöva bevaka maskinen, så att den inte rymmer eller börja brinna, och att få ut tvätten utan söndertuggade hål eller tvättad på fel temperatur....

Konstigt

Hmm, det känns mycket konstigt att bara ha ett barn hemma... Sonen är hos en kompis och ska sova över för första gången i sitt liv, och än har han inte ringt... När man tänker efter så är detta ett mycket stort steg för honom. Det var inte länge sen han inte ens vågade att gå till kompisar och leka utan jag var tvungen att följa med. Det hände att jag fick tvinga iväg han på kalas som han igentligen ville gå på men inte vågade när det väl va dags. Igår följde han med en klasskompis hem med skolbussen, som han inte varit hos innan. Jösses vad stor han blivit.

Lill loppan och jag har haft en super-mys kväll i soffan, med godis, cola och snövit  =)

Igår så blev det 8500 steg + ?. Kollade på mätaren på kvällen men glömde skriva upp det, och den nollställer sig själv vid midnatt. Idag har det varit en lat dag med endast 4508 fram till kl 5, då jag hoppade i badet och sen blev det myskläder (utan telefon).

Blä

Nu vill jag inte ha mer av detta väder. Det ösregnade och blåste som bara den när jag hämtade barnen idag. Så de 5864 stegen som mobilen redovisar borde vara det dubbla, efter turen i motvind, med en unge på cycklen och 2 klumpar efter i vagnen.

Jag vill ha snö! Inte för att det blir lättare att hämta barn, för det blir det inte med snö, men ett bättre humör på alla inblandade. Och kunna vara ute och leka utan att man ska behöva spola av dem med slangen innan de ska in, och kunna skicka iväg barn till skola och dagis utan lera på jackorna, för jag kan omöjligt tvätta dem varje kväll....

Dagsrapport

Avlägger dagens steg nu, för risken är ganska stor att jag somnar i soffan snart....

9548.

Uj uj.

Somnade tidigt igår. Helt slut efter dagen. Det tar på krafterna att försöka få hemlängtande småtroll på andra tankar... Sen är jag ju inte van att gå upp så tidigt heller....

Jag har blivit inspererad av
Myra att ha stegmätare och i går blev det 9425 steg.

Åter till verkligheten....

Ja ha, nu är ledigheten slut. Jobbade visseligen tor-fredag, men hade inte så många + att några var andras dagbarn i mina barns ålder, så det va lungt här.

Vi har haft en helt underbar jul och nyår. Sköna sovmorgnar, t.o.m loppan som inte tidigare sovit längre än till runt 7 tiden har nu sovit till 8.30 tiden varje dag!

Så nu är jag utvilad och redo (?) för mina nya dagbarn, ett har börjat sin inskolning, och de andra två börjar nästa vecka, sen blir det livat värre här med 4 st små skitungar =) födda -06 =) Fast jag saknar "mina" tvillingar som fått ny dagmamma på nämre håll. Hoppas att jag får behålla de nya ett tag nu.

Och det bästa av allt enligt mina barn.... vi har äntligen fått snö här idag !!!! Synd bara att det är plusgrader, så den lär tyverr inte bli långvarig.